Skip to main content
24 Φεβρουαρίου 2016 17:19

Τα δορυφορικά πακέτα Freesat

Ελεύθερα κανάλια σε.. κάθε γλώσσα!

Γράφει: Γιάννης Φίλιππος Δημητριάδης
51a3272cff3ae2fa398c82635ddc0159 XL ef042f85

Οι καιροί …συνεχίζουν να είναι ζόρικοι και όσοι ενδιαφέρονται για να διατηρούν την επαφή τους με κάποια ξένη γλώσσα ή ειδικότερα με κάποια συγκεκριμένη ξένη χώρα ψάχνουν μέσα στο χάος των δορυφορικών εκπομπών να εντοπίσουν ελεύθερες μεταδόσεις από τις χώρες και τις γλώσσες…

Οι καιροί …συνεχίζουν να είναι ζόρικοι και όσοι ενδιαφέρονται για να διατηρούν την επαφή τους με κάποια ξένη γλώσσα ή ειδικότερα με κάποια συγκεκριμένη ξένη χώρα ψάχνουν μέσα στο χάος των δορυφορικών εκπομπών να εντοπίσουν ελεύθερες μεταδόσεις από τις χώρες και τις γλώσσες που τους ενδιαφέρουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι μεταδόσεις αυτές είναι συγκεντρωμένες σε ένα δορυφόρο, σε πακέτα που είτε μεταδίδονται ελεύθερα, είτε παρέχονται στους κατοίκους των χωρών τους με πολύ μικρή χρέωση για κάλυψη του κόστους και αφορούν κανάλια που μέσα στα σύνορα της χώρας μεταδίδονται ελεύθερα. Τα πακέτα αυτά τα ονομάζουμε συνήθως πακέτα freesat και ο λόγος ύπαρξής τους είναι για να καλύπτουν με δορυφορική λήψη όσους πολίτες των χωρών αυτών έχουν μείνει αποκλεισμένοι από τις επίγειες ψηφιακές μεταδόσεις λόγω δύσκολης γεωγραφικής τοποθεσίας που δεν καλύπτεται από επίγειους πομπούς. Φυσικά πολλές φορές (αλλά όχι πάντα) μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, δηλαδή μπορούμε και εμείς να κάνουμε λήψεις που κατά βάση δεν προορίζονται για μας!

Σήμερα θα σερφάρουμε στα επίσημα πακέτα freesat ή ευρύτερα στις ελεύθερες μεταδόσεις καναλιών συγκεκριμένων χωρών και γλωσσών, επικεντρώνοντας την προσοχή μας σ’ αυτά που μπορεί να ενδιαφέρουν περισσότερο καταναλωτές της χώρας μας, είτε έλληνες, είτε ξένους που ζουν εδώ.

ΑΓΓΛΙΚΑ – Μεγάλη Βρετανία – Ιρλανδία

Πονεμένη ιστορία η λήψη των περιζήτητων καναλιών του BBC, ITV, Channel 4, Channel 5, δηλαδή των μεγάλων κρατικών και ιδιωτικών καναλιών της Βρετανικής επίγειας ψηφιακής. Παρόλο που τα κανάλια αυτά (και οι HD εκδοχές τους) μεταδίδονται ελεύθερα δορυφορικά, η μετάδοσή τους γίνεται από την πολύ δύσκολης λήψης βρετανική δέσμη εκπομπής των δορυφόρων Astra 2E-2G στις 28.2 ανατολικά, για την λήψη της οποίας έχουμε μόνο λίγες αναφορές για πιάτα μεγαλύτερα των 3 μέτρων στην Κρήτη.

Αντ’ αυτών βέβαια και με λήψη από σχετικά εύκολη έως δύσκολη, μπορούμε να λάβουμε μερικά ελεύθερα αγγλικά κανάλια από τις ευρωπαϊκές δέσμες εκπομπής των δορυφόρων Astra 2G-2E-2F στην ίδια θέση των 28.2 ανατολικά. Λίγο καιρό πριν τα κανάλια αυτά ήταν σαφώς περισσότερα αλλά πολλά μετακόμισαν πρόσφατα στην αγγλική δέσμη εκπομπής του 2F.

Μεταξύ αυτών τα πιο αξιόλογα κανάλια είναι το Sky News (UK-Ireland), το CNN Int. (USA), το ταξιδιωτικό Travel Channel UK, τα ελεύθερα κανάλια παλιών ταινιών Movies4Men, Movies 4Men+1, True TV, και μερικά ελεύθερα μουσικά κανάλια (The Box, Kiss, Kerang κλπ).

Διάσπαρτα αγγλόφωνα κανάλια θα βρείτε και σε άλλους δορυφόρους, ειδικά ειδησεογραφικά στα αγγλικά, όπως το γαλλικό France 24 English, το BBC World News HD (στις 19.2 ανατ.), το ρωσικό Russia Today (στα αγγλικά), το αραβικό Al Jazeera News, το πολύγλωσσο ευρωπαϊκό Euronews, το ιρανικό Press TV και άλλα.

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ – Γερμανία

Οι γερμανόφωνοι στην χώρα μας είναι οι πλέον τυχεροί! Με ένα μόνο μικρό πιάτο 80-90 εκατοστών που θα τοποθετηθεί στοχεύοντας τις 19.2 μοίρες ανατολικά, τους δορυφόρους της σειράς Astra1, μπορούν να λαμβάνουν ελεύθερα το σύνολο των καναλιών της Γερμανικής επίγειας ψηφιακής, κρατικών και ιδιωτικών, ενώ στα κρατικά κανάλια θα έχουν και τις εκδοχές υψηλής ευκρίνειας των κρατικών καναλιών ZDF-ARD καθώς και τις τοπικές βερσιόν των ομόσπονδων κρατιδίων.

Τα κανάλια αυτά υπερβαίνουν τα 40 και μπορούν να καλύψουν άνετα τους γερμανομαθείς που δεν ενδιαφέρονται για πρόσφατες ταινίες, σημαντικά αθλητικά και θεματικά κανάλια. Τα αξιολογότερα είναι τα: ZDF HD, Eins Plus HD, 3 Sat HD, RTL, RTL 2, SAT1, PRO7, Kabel 1, Eurosport, Arte HD και διάφορα θεματικά κρατικά, καθώς και οι εκδοχές των τοπικών ομοσπονδιών.

Για τους γερμανόφωνους που θέλουν να έχουν περισσότερα ακόμη γερμανικά κανάλια με καλύτερη ποιότητα εικόνας (HD εκδοχές και των ιδιωτικών καναλιών και κάποια θεματικά), χωρίς όμως να πληρώνουν υψηλή μηνιαία συνδρομή, υπάρχει στην ίδια θέση η πλατφόρμα HD+ στην οποία χρεώνεστε μόνο τον εξοπλισμό (ειδικός δέκτης ή ειδικό HD+ CAM με την κάρτα που δουλεύει δωρεάν για ένα εξάμηνο) και μια ετήσια πληρωμή 50 ευρώ για κάθε επόμενο χρόνο, ενώ φυσικά με τον εξοπλισμό λαμβάνετε και τα υπόλοιπα ελεύθερα Γερμανικά. Έτσι, η πλατφόρμα αυτή αποτελεί στην πράξη μία πλατφόρμα γερμανικής freesat και οι συνδρομητές της αυξάνουν συνεχώς. Τα κανάλια της πλατφόρμας είναι τα: Deluxe Music HD, Disney Channel HD, DMAX HD, Kabel Eins HD, MTV HD, N 24 HD, Nickelodeon HD, N-TV HD, Pro Sieben HD, Pro Sieben Maxx HD, RTL HD, RTL 2 HD, RTL Nitro HD, Sat 1HD, Sat 1 Gold HD, Sixx HD, Sport1 HD, Super RTL HD, Tele 5 HD, TLC HD, Vox HD.

Αυστρία

Και τα Αυστριακά κανάλια εκπέμπουν από την ίδια θέση. Τα μεγάλα ιδιωτικά της Γερμανίας διαθέτουν και αυστριακές εκδοχές των προγραμμάτων τους, ενώ επιπλέον υπάρχουν ελεύθερα στις 19.2 ανατολικά τα Servus TV HD, ORF 2 Europe (κρατικό), R9 Osterreich HD, Hit Radio OE3 και μερικά ακόμη μικρά, κυρίως μουσικά. Οι Αυστριακοί πολίτες μπορούν να προμηθευτούν και κάρτα ORF με πολύ μικρό κόστος, ώστε να βλέπουν δορυφορικά τα κρατικά κανάλια.

Ελβετία

Τα Ελβετικά κρατικά κανάλια συνιστούν πακέτο freesat και εκπέμπουν από τις 13 ανατολικά σε δύο συχνότητες, ενώ μέσα στο 2016 θα σταματήσουν εντελώς τις SD εκπομπές (standard definition) και θα εκπέμπουν αποκλειστικά σε υψηλή ευκρίνεια.

Οι κάρτες συστήματος πρόσβασης Viaccess διατίθενται με μικρή εφάπαξ χρέωση σε όσους Ελβετούς πολίτες τις ζητήσουν, ακόμη και αν διαμένουν στο εξωτερικό.

Και οι τρεις γλωσσικές κοινότητες της χώρας έχουν τα κανάλια τους (γερμανόφωνα, γαλλόφωνα, ιταλόφωνα), ενώ και η μικρή κοινότητα των Rumanch (2% του πληθυσμού) έχει εκπομπές στα Ιταλόφωνα κανάλια.

Τα 6 συνολικά κανάλια είναι τα: SFR 1 HD, SFR 2 HD (γερμανόφωνα), RTS Un HD, RTS Deux HD (γαλλόφωνα) και RSI La 1 HD, RSI La 2 HD (ιταλόφωνα)

ΓΑΛΛΙΚΑ – Γαλλία

Λίγα είναι τα εντελώς ελεύθερα Γαλλικά κανάλια, κυρίως ειδησεογραφικά (BFM TV, BFM Business, iTele, France 24, Euronews) και το γνωστό από πολύ παλιά TV5 Europe και το TV5 FBS (France-Belgique-Suisse). Επίσης και το γαλλογερμανικό κανάλι κουλτούρας Arte HD. Αυτά θα τα βρείτε στις 19.2 και 13 ανατολικά ενώ υπάρχουν ακόμη και 2-3 τοπικά που εκπέμπουν δορυφορικά (δείτε και στις 5 δυτικά).

Όμως, στις 9 μοίρες ανατολικά έχουν «ξεχαστεί» ελεύθερες οι ελβετικές εκδοχές των γαλλικών καναλιών, στα οποία η μόνη διαφορά είναι οι ελβετικές διαφημίσεις. Εκεί θα βρείτε τα κανάλια TMC Suisse, NT1 Suisse, M6 Suisse, W9 Suisse, TF1 HD, M6 HD και 6Ter HD.

Από εκεί και πέρα οι γαλλόφωνοι έχουν ουσιαστικά τρεις επιλογές γαλλικών πακέτων freesat μικρής χρέωσης, τα πακέτα: Fransat (5 δυτικά), ΤΝΤ SAT (19.2 δυτικά) και το πακέτο Bis (13 ανατολικά).

Τα πακέτα Fransat-TNT Sat δημιουργήθηκαν για να καλύψουν κυρίως του Γάλλους που δεν μπορούν να λάβουν σήμα της ελεύθερης επίγειας ψηφιακής. Και τα δύο διατίθενται με ειδικό δέκτη με κάρτα που αγοράζετε σε διάφορες τιμές, ανάλογα με την ποιότητα του δέκτη, καθώς υπάρχει μεγάλη γκάμα. Με την αγορά και την ενεργοποίηση της κάρτας παρέχεται δωρεάν θέαση των καναλιών για 4 χρόνια, πριν ξαναπληρώσετε για άλλα 4 χρόνια την ανανέωση της κάρτας. Ειδικά για το πακέτο Fransat παρέχεται και δυνατότητα αγοράς μόνο CI+ CAM με κάρτα, ικανής να παίξει σε συμβατό με CI+ δορυφορικό δέκτη της αγοράς.

Σε ότι αφορά τα κανάλια είναι περίπου τα ίδια (με μικρές διαφορές), δηλαδή τα 25 κανάλια της ελεύθερης επίγειας ψηφιακής, καθώς και μερικά τοπικά και αυτά είναι τα: TF1 HD, France 2 HD, France 3 HD, Canal+ en clair, France 5 HD, M6 HD, Arte HD, 8, W9 HD, TMC HD, NT1 HD, NRJ HD, LCP, BFM TV HD, iTele, 17, Gulli, France 4, France O, HD1, L Equipe 21, 6 Ter, 23, MRC Decouverte, Cherie 25.

Χρέη πακέτου freesat εκτελεί ουσιαστικά και το πακετάκι Bis (πρώην ABSAT) στις 13 ανατολικά, το οποίο μάλιστα διατίθεται και με σκέτη συνδρομητική κάρτα Viaccess και στην οψιόν Panorama με κόστος μόνο 60 ευρώ τον χρόνο (την πρώτη φορά όμως πληρώνετε επιπλέον και το κόστος της κάρτας).

Στο πακέτο θα έχετε τα κανάλια που αναφέραμε (πλην HD1-6 Ter), αλλά σε HD μόνο τα TF1, France 2, M6 και Arte, ενώ θα έχετε επιπλέον και κάποια αξιόλογα θεματικά (όπως Animaux, Chasse et Peche, Science et Vie, Toute l Histoire κλπ).

Βέλγιο

Η γαλλόφωνη και η φλαμανδόφωνη κοινότητα του Βελγίου διαθέτουν τα πακέτα τους, η φτηνότερη εκδοχή των οποίων θα μπορούσα να χαρακτηριστεί και ως freesat.

Το γαλλόφωνο πακέτο Telesat στο βασικό του πακέτο που στοιχίζει 11.90 ευρώ τον μήνα παρέχει 27 κανάλια, μεταξύ των οποίων και τα σημαντικότερα ελεύθερα της Γαλλίας, καθώς και τα τρία γαλλόφωνα κρατικά του Βελγίου: La Une, La Deux, La Trois. Τo πακέτο εκπέμπει από τις 19.2 ανατολικά σε τρείς κωδικοποιήσεις.

Το ολλανδόφωνο (φλαμανδόφωνο) TV Vlaanderen εκπέμπει μαζί με το Ολλανδικό πακέτο από τις 23.5 ανατολικά και στην πιο light εκδοχή του μαζί με τον εξοπλισμό στοιχίζει 199 ευρώ για δύο χρόνια.

ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ – Ολλανδία

Το Ολλανδικό πακέτο Canal Digitaal εκπέμπει όπως είπαμε στις 23.5 ανατολικά και η φτηνότερη εκδοχή του (Basic HD) στοιχίζει 19.95 ευρώ τον μήνα. Γνωρίζουμε ότι παλαιότερα υπήρχε κάρτα που παρείχε δωρεάν τα κρατικά Ολλανδικά κανάλια (με μικρή εφάπαξ χρέωση), αλλά η δυσκολία της γλώσσας δεν μας επέτρεψε να διασταυρώσουμε αν συνεχίζει να υπάρχει, άλλωστε με την γεωγραφική και σχεδόν επίπεδη διαμόρφωση της χώρας είναι δύσκολο να έχουν μείνει περιοχές που δεν καλύπτονται με επίγειο ψηφιακό σήμα. Στις 23.5 ανατολικά εκπέμπουν πάντως και με ελεύθερη μετάδοση 5 τοπικά Ολλανδικά κρατικά κανάλια, ενώ στις 13 και 19.2 ανατολικά εκπέμπει ελεύθερα το κρατικό BVN.

ΙΤΑΛΙΚΑ – Ιταλία

Οι 13 μοίρες ανατολικά αποτελούν μονόδρομο για τους Ιταλόφωνους, με πληθώρα Ιταλικών ελεύθερων καναλιών, μόνο που αυτά είναι κυρίως τοπικά μικρού ενδιαφέροντος. Δυστυχώς τα τρία μεγάλα ιδιωτικά κανάλια του Berlusconi έχουν κωδικοποιηθεί, συνεχίζουν πάντως να εκπέμπουν ελεύθερα τα περισσότερα κανάλια της RAI. Έτσι, με εντελώς ελεύθερη λήψη έχουμε τα RAI Uno, RAI Due, RAI Tre, RAI News, RAI Med, RAI Storia, RAI Gulp, RAI Scuola, TG Com24, TG Norba 24 και μερικά μουσικά (πέρα από τα πάρα πολλά τοπικά και τηλεαγορών). Οι εκδοχές υψηλής ευκρίνειας είναι κωδικοποιημένες ενώ στα κανάλια της RAI μπορεί να πέσετε και σε κωδικοποίηση κάποια ταινίας η αθλητικού συμβάντος.

Για όσους θέλουν να βλέπουν όλα τα σημαντικά Ιταλικά κανάλια (και τις εκδοχές υψηλής ευκρίνειας) η λύση ακούει στο όνομα Tivusat. Πρόκειται για την Ιταλική freesat που εκπέμπει από τις 13 ανατολικά και διατίθεται είτε με κάρτα σε ειδικό δέκτη, είτε και με σκέτη κάρτα σε μοντούλα CI+ (SmarCam). Οι τιμές ξεκινούν από 85 ευρώ για δέκτη με κάρτα ή μοντούλα και δεν υπάρχει συνδρομή (εκτός αν γίνει κάποια αλλαγή συστήματος στο μέλλον), πρέπει όμως να πληρώνετε τον Canone RAI για να δικαιούστε ενεργοποίησης ή να βρείτε κάποιον κάτοικο Ιταλίας που δεν την χρειάζεται και να την πάρει για σας. Η πλατφόρμα παρέχει 68 τηλεοπτικά κανάλια, μεταξύ των οποίων τα: RAI 1,2,3,4 HD, RAI Sport1 HD, Arte, Italia Uno, Rete 4, Canale 5, Mediaset Extra, RAI Movie κλπ

ΙΣΠΑΝΙΚΑ – Ισπανία

Οι ισπανόφωνοι μπορούν να έχουν λίγα μόνο ελεύθερα ισπανικά κανάλια, κυρίως στις 19.2 ανατολικά. Τα πιο σημαντικά είναι τα TVE International (το κανάλι με τα καλύτερα ελεύθερα προγράμματα της κρατικής ισπανικής τηλεόρασης), Canal 24 Horas (το ισπανικό κρατικό ειδησεογραφικό), Euronews (ισπανική υποφέρουσα ήχου), Canal Sur Andalucia (τοπικό της Ανδαλουσίας), το TV Galicia (τοπικό της Γαλικίας), ενώ στις 30 δυτικά εκπέμπουν επιπλέον ελεύθερα τα τοπικά Aragon Sat, Extremadura TV, Russia Today Espanol.

Όσοι θέλουν περισσότερα, θα χρειαστεί να δίνουν 20 ευρώ τον μήνα για την φτηνότερη εκδοχή Paquete Familiar του ισπανικού ψηφιακού πακέτου Movistar + από τις 19.2 ανατολικά ή τις 30 δυτικά.

Χώρες λατινικής Αμερικής

Με εξαίρεση του Βενεζολάνικου Telesur (13E-19.2E) και του RTVGE από την Ισημερινή Γουϊνέα (7E), σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ελεύθερα λατινοαμερικάνικα κανάλια εκπέμπουν στην μπάντα C και απαιτούν μεγάλο πιάτο (τουλάχιστον 2.4μ) και ειδικό εξοπλισμό για να τα λάβουμε από τον δορυφόρο SES 6 (40.5W).

Αν καταφέρετε να έχετε λήψη του δορυφόρου, τότε θα αποζημιωθείτε με αρκετά ελεύθερα κανάλια από:

Κολομβία: CMB TV, Nacion TV, Mi Gente TV, Zoom, Cable Noticias, Televida, Cosmovision, Canal 1, Canal Institucional, Senal Colombia, Canal Capital, Canal 13, Telepacifico, Tele Antioquia, City TV, Tele Amiga

Βενεζουέλα: Colombeia, Venevision, Venezolana de TV, Globovision, La Tele, Canal I, Televen, Atel, Aventura TV, Telesur, TVR, Tele Aragua

Αργεντινή: Canal21, America Sports, QM, Canal 26, Argentinissima Satelital, Canal 7, Encuentro Internacional

Ονδούρα: Maya TV, Campus TV, Canal 6

Ισημερινός: Ecuador TV Int

Κούβα: Cubavision

Περού: Exitosa TV

Ουρουγουάη: VTV +

Destinos TV: Ταξιδιωτικό κανάλι για όλη τη Λατινική Αμερική

ΑΛΒΑΝΙΑ – Αλβανικά

Η συντριπτική πλειοψηφία των αλβανικών και κοσσοβάρικων καναλιών εκπέμπουν από τις 16 μοίρες ανατολικά, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι κωδικοποιημένα στα συνδρομητικά πακέτα Tring και Digitalb (χαμηλού κόστους πάντως). Στα λίγα ελεύθερα κανάλια θα βρείτε το TVSH Sat, το A1 Sqiptare, το μουσικό Folk Plus, το ειδησεογραφικό Kanali7, το BCTV Europe και περιστασιακά μερικά ακόμη.

Βουλγάρικα, Ρουμάνικα, Σέρβικα-Κροατικά

Η πλειοψηφία των Βουλγάρικων καναλιών εκπέμπουν από τις 39 μοίρες ανατολικά, ενώ Βουλγάρικα υπάρχουν και στις 45 ανατολικά. Τα βουλγάρικα κανάλια που εκπέμπουν ελεύθερα είναι αρκετά (Evrokom, Alfa TV Bulgaria, BNT World, Magic TV, The Voice, Fiesta TV, VTV, VTK, Kanal 3, Folklor TV, Balkanika, Planeta Folk, Fen Folk TV κλπ, ενώ στις 39Ε εκπέμπει το πακέτο Bulsatcom και στις 45 ανατολικά το πακέτο Vivacom).

Οι Ρουμάνοι διαθέτουν το πακέτο freesat Romania το οποίο εκπέμπει με το σύνολο των καναλιών της Ρουμανικής επίγειας ψηφιακής από τις 16 ανατολικά με ετήσιο κόστος συνδρομής 99 lei (22 ευρώ) και αρχικό κόστος αγοράς κάρτας 60 lei. Στην ίδια θέση πάντως εκπέμπουν και λίγα ελεύθερα ρουμάνικα κανάλια (τα κρατικά TVRomania Intern., TV3 και τοπικά της TVR, το Alfa Omega TV, το Pro TV Intern., τα Realitatea TV-Realitatea TV Plus, Bucuresti TV1, West TV, Estrada TV και τα μουσικά φολκλορικά Etno-Taraf). Στις 39 ανατολικά εκπέμπει το συνδρομητικό πακέτο Dolce.

Για Σερβικά-Κροατικά κανάλια οι 16 ανατολικά διαθέτουν την συντριπτική πλειοψηφία, αλλά στο συνδρομητικό πακέτο Total TV.

ΡΩΣΙΚΑ – Ρωσία

Τα Ρωσικά κανάλια, ελεύθερα και κωδικοποιημένα, είναι διάσπαρτα σε πολλούς δορυφόρους σε όλο το γεωστατικό τόξο και όχι μόνο στην μπάντα Ku αλλά και στην μπάντα C και θα αφιερώσουμε γι αυτά ειδικό άρθρο στο μέλλον, μαζί με τα Ουκρανικά.

Αρκετά ελεύθερα Ρωσικά στην μπάντα Ku μπορείτε να βρείτε στις 90 ανατολικά (αν μπορείτε να στοχεύσετε χαμηλά στον ΝΑ ορίζοντα), στον Αζέρικο δορυφόρο στις 46 ανατολικά και με ακόμη ευκολότερη λήψη στις 13 ανατολικά όπου θα βρείτε τα ORT, RTR Planeta, Russia 24, TV 8, STS Intern., TV Rus, TNT Comedy, Shanson, Soyuz, Rus Bestseller. Music Box Russia και 24 TV

Ουκρανία

Αν και τα Ουκρανικά θεωρούνται ξεχωριστή γλώσσα, στην πράξη είναι κατανοητά χωρίς πρόβλημα και από τους Ρωσόφωνους. Οι φίλοι της Ουκρανίας είναι τυχεροί, καθώς μπορούν να βρουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό ελεύθερων Ουκρανικών καναλιών σε δύο αρκετά κοντινούς δορυφόρους με εύκολη λήψη, στις 4.8 ανατολικά (πανευρωπαϊκή δέσμη) και στις 4 δυτικά (δέσμη κεντρικής ευρώπης) ενώ υπάρχουν και λίγα Ουκρανικά στις 13 ανατολικά.

Αραβικά, Τουρκικά και άλλες γλώσσες

Οι αραβόφωνοι και οι τουρκόφωνοι έχουν στη διάθεσή τους έναν τεράστιο αριθμό ελεύθερων καναλιών.

Για τους τουρκόφωνους αρκεί η (εύκολη) λήψη των δορυφόρων Turksat στις 42 ανατολικά ώστε να λάβουν εκατοντάδες ελεύθερα κανάλια, ενώ θα βρουν και μερικά στις 7 μοίρες ανατολικά, όπου εκπέμπει και το συνδρομητικό πακέτο Digiturk.

Για τους αραβόφωνους οι δύο βασικές τροχιακές θέσεις είναι οι 26 μοίρες ανατολικά και οι 7 μοίρες δυτικά, αλλά και στις δύο θέσεις οι λήψεις στην Βόρεια Ελλάδα είναι από δύσκολες μέχρι πολύ δύσκολες.

Αντί επιλόγου

Το συγκεκριμένο θέμα είναι τεράστιο και επιλέξαμε αναγκαστικά τις χώρες και τις γλώσσες που θεωρούμε ότι έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση στην χώρα μας. Είναι μάλιστα γεγονός ότι πολύ συχνά η εγκατάσταση ενός δορυφορικού πιάτου που δεν αφορά την λήψη των ελληνικών συνδρομητικών πακέτων Nova – OTE TV γίνεται για την λήψη ξένων καναλιών συγκεκριμένης χώρας ή γλώσσας επειδή υπάρχει στο σπίτι μας κάποιος ξένος που ζει μεν στην Ελλάδα, αλλά θέλει να διατηρεί τους δεσμούς με την χώρα προέλευσής τους, όπως άλλωστε προσπαθούν να κάνουν και οι έλληνες που ζουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και επιδιώκουν την λήψη ελληνικών καναλιών.

{gallery}16695{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...
  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτές κεραίας

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτές κεραίας

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, θα γίνει περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι ενισχυτές με ακροδέκτες χωρίς θωράκιση, ...
  • Ελεύθερη επιλογή router

    Ελεύθερη επιλογή router

    Σύμφωνα με τον νόμο του Ελληνικού Κράτους που δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. 7271 31/12/2022, παρέχεται στους καταναλωτές, από την 1η Οκτωβρίου 2023, η δυνατότητα να χρησιμοποιούν τερματικό εξοπλισμό (ro...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • TP-Link ER706W

    TP-Link ER706W

    Το TP-Link ER706W είναι ένα νέο ασύρματο router διπλής ζώνης εταιρικής ποιότητας. Είναι ιδανικό για απομακρυσμένη διαχείριση που απαιτεί υψηλή απόδοση, χάρη στον επαναστατικό συνδυασμό των τελευτα...
  • Bridge Cable KL017

    Bridge Cable KL017

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή του νέου καλωδίου Bridge Cable KL017. Πρόκειται για καλώδιο LAN κατηγορίας CAT6, το οποίο είναι τύπου S/FTP. Διαθέτει τη μέγιστη δυνατή θωράκιση...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα Single LNB AN7123, Twin LNB AN7126 και Quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...