Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
tech 2024 03 28 at 08 26 58 TM 477
SECURITY REPORT 148
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28 Μαρτίου 2024 10:15
26 Αυγούστου 2015 00:53

Entertainment Solutions

IPTV και πρόσθετες υπηρεσίες για ξενοδοχεία

Γράφει: Παύλος Κερασίδης
99cc80e64fafe3612379bf320a663af2 XL 0ca18877

Η αλματώδης ανάπτυξη των τεχνολογιών στα δίκτυα Ethernet, μαζί με την εξέλιξη των προτύπων για την απρόσκοπτη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων multimedia, έχει φέρει μια πραγματική επανάσταση στις εφαρμογές διανομής τηλεοπτικού σήματος και υπηρεσιών στα μεγάλα ξενοδοχεία.

Η αλματώδης ανάπτυξη των τεχνολογιών στα δίκτυα Ethernet, μαζί με την εξέλιξη των προτύπων για την απρόσκοπτη μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων multimedia, έχει φέρει μια πραγματική επανάσταση στις εφαρμογές διανομής τηλεοπτικού σήματος και υπηρεσιών στα μεγάλα ξενοδοχεία. Τα τελευταία χρόνια όλα τα νέα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων επιλέγουν σύστημα IPTV για τη μεταφορά των τηλεοπτικών καναλιών και των πρόσθετων υπηρεσιών, ενώ το ίδιο επιλέγουν στο σύνολό τους και όλα τα παλαιότερα ξενοδοχεία αυτής της κατηγορίας που προχωρούν στην καθιερωμένη ανά 6-7 χρόνια γενική ανανέωση του εξοπλισμού και των υπηρεσιών τους. Η Entertainment Solutions (ES) δημιουργεί και υποστηρίζει το συνολικό πλαίσιο για την λειτουργία αυτών των λύσεων.

Η Entertainment Solutions είναι ένας IREP (In Room Entertainment Provider) και διαθέτει πληρέστατες λύσεις για ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένα ξενοδοχείο που ζητά IPTV και προηγμένες υπηρεσίες για τους πελάτες του. Για να φτάσει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα η ES συνεργάζεται, όσον αφορά το hardware, με την IKUSI – για το τμήμα που αφορά το HeadEnd του συστήματος – και τις DELL, Hewlett-Packard για το τμήμα του hardware που αφορά τους servers, τα Ethernet switches κλπ. Παράλληλα, για το τμήμα του περιεχομένου που αφορά τις ταινίες στο VoD, συνεργάζεται με τις κορυφαίες τράπεζες ταινιών και εταιρείες παραγωγής του Hollywood.

Διαδραστικά συστήματα και πρόσθετες υπηρεσίες

Το βασικότερο χαρακτηριστικό των συστημάτων της ES είναι η διαδραστικότητα και οι πρόσθετες υπηρεσίες. Όταν ένα ξενοδοχείο ζητά IPTV, δεν το ζητά απλά για να έχει στις τηλεοράσεις του τα κανάλια της τηλεόρασης. Αυτό μπορεί να το κάνει και με την κλασσική λύση ομοαξονικού και μάλιστα με λίγο χαμηλότερο κοστολόγιο. Αν ένα ξενοδοχείο ζητά IPTV και υπηρεσίες, στην ουσία ζητά ένα αμφίδρομο διαδραστικό σύστημα, μέσα από το οποίο θα κερδίσει μια πιο ουσιαστική σχέση με τον πελάτη του, θα τον αφήσει απόλυτα ευχαριστημένο και μέσα από αυτή τη διαδικασία να αποκομίσει πρόσθετο πολλαπλό κέρδος. Ζητά ένα σύστημα το οποίο θα κάνει τον (ευκατάστατο) πελάτη ενός ξενοδοχείου 4 ή 5 αστέρων, να νοιώσει σαν το σπίτι του, με πληθώρα καναλιών HD, εύκολη/γρήγορη σύνδεση με το internet, πρόσβαση σε ένα πλήθος αρχείων & υπηρεσιών, δυνατότητα να δει στη μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης τις φωτογραφίες και τα video που τράβηξε με το tablet ή το κινητό του κ.ά..

Πέρα από την υποδομή σε HeadEnd, server, switches και software που είναι απαραίτητη σε ένα ξενοδοχείο για την σωστή λειτουργία του συστήματος (κεντρική διαχείριση των STB, των πελατών και την οργάνωση των καναλιών) για να λειτουργήσει εύκολα και απρόσκοπτα ένα σύστημα IPTV, οι βασικές υπηρεσίες που χρειάζεται οπωσδήποτε ένα ξενοδοχείο από ένα διαδραστικό σύστημα IPTV είναι τα welcome message, view bill, express check out, room service, orders, virtual shop κλπ, μαζί με πλήρη πρόσβαση στο internet μέσα από την τηλεόραση και μια μεγάλη σειρά applications για Facebook, Tweeter, Skype, YouTube και πάρα πολλά ακόμα, συν πληροφορίες για τον καιρό, το συνάλλαγμα, τα χρηματιστήρια κλπ.

Το σύστημα γίνεται παράλληλα και ένας διακριτικός αλλά ουσιαστικός τρόπος διαφήμισης με άριστη προβολή όλων των υπηρεσιών του ξενοδοχείου, αλλά ακόμα και εξωτερικών επιχειρήσεων (Digital Signage) με διαφορετική επιλογή περιεχομένου στις τηλεοράσεις των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων.

Προηγμένες υπηρεσίες

Το σύστημα της ES περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες που αναφέραμε έως τώρα και επιπρόσθετα υποστηρίζει ορισμένες ιδιαίτερα προηγμένες δυνατότητες:

– VoD (με 144 ταινίες πρώτης προβολής – box office, συν 144 με adult περιεχόμενο),

– Wi-Fi & internet στα δωμάτια μέσα από το ενσωματωμένο access point στο STB με το οποίο δουλεύει το σύστημα IPTV,

– μεταφορά όλων όσων κάνει η τηλεόραση σε όλα τα tablets Android/IoS & smartphones – μπορεί ακόμα και να βλέπει κάποιος τις ταινίες από το VoD στο pool bar για παράδειγμα ή να χρησιμοποιεί όποια από τις βασικές υπηρεσίες θέλει από το tablet του χωρίς να είναι υποχρεωτικά στο δωμάτιο, και πολλά ακόμα.

Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συστήματος είναι πως έχει εξαιρετικά φιλικό στο χρήστη user interface (Zafiro). Η διαχείριση του από τον manager και το προσωπικό του ξενοδοχείου είναι πολύ λογική και η διασύνδεση με το PMS του ξενοδοχείου είναι έτοιμη από την ES για το σύνολο σχεδόν των αντίστοιχων προγραμμάτων που υπάρχουν στην αγορά. Με αυτό τον τρόπο, το check in στα δωμάτια, αλλά και όλες οι χρεώσεις των πρόσθετων υπηρεσιών κατά το check out, γίνονται αυτόματα, χωρίς κάποια παρέμβαση από το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Modular σύστημα για απόλυτη προσαρμογή

Πέρα από την πληθώρα υπηρεσιών του συστήματος της ES αξίζει να σημειώσουμε πως η δομή του είναι modular, πράγμα που επιτρέπει στον πελάτη να το προσαρμόσει στα μέτρα του, επιλέγοντας μόνο τα modules που χρειάζεται και να το αναβαθμίσει όποτε είναι απαραίτητο

Είναι σημαντικό να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τα βασικά modules του συστήματος και τα πρόσθετα (addon) που είναι διαθέσιμα, ώστε να σχηματίσουμε μια πρώτη εικόνα των επιλογών σύνθεσης του συστήματος που έχει στη διάθεση του κάθε ξενοδοχείο, έτσι ώστε να προσαρμόσει το σύστημα στις δικές του ανάγκες και στο δικό του budget.

1. Το INMO pack (Installation/Monitoring) είναι το core του συστήματος, που επιτρέπει στον τεχνικό την εύκολη εγκατάσταση των STB στο ξενοδοχείο και την επίβλεψη της λειτουργίας του. Είναι εστιασμένο στη διαχείριση των δωματίων και περιλαμβάνει το monitoring system, το administration panel και τον STB installer. Το INMO pack παρέχει πρόσβαση στην back office εφαρμογή “Zafiro” για την συνολική διαχείριση του συστήματος. Η δομή του Zafiro σε ένα ξενοδοχείο διαμορφώνεται ανάλογα με τα modules που έχουν επιλεχθεί για την συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Στις βασικές επιλογές της παραπάνω εφαρμογής έχουμε το plan monitoring, με τις υποεπιλογές Room search, Information (περιλαμβάνει τη συνολική εικόνα του ξενοδοχείου: αριθμός δωματίων, όροφοι, πτέρυγες – αριθμός τηλεοράσεων, STB, πελατών που έχουν κάνει check in κλπ), Warnings (για την άμεση πρόσβαση σε δωμάτια που εμφανίζουν πιθανή δυσλειτουργία), Buildings (για την συνολική εικόνα των δωματίων ανά κτίριο, όροφο κλπ), Bulk operations (παρέχει τη δυνατότητα να κάνουμε restart του STB, Reload user interface ή να αλλάξουμε κανάλι σε ένα δωμάτιο, ένα όροφο, μια πτέρυγα, ένα group πελατών ή και σε ολόκληρο το ξενοδοχείο) κλπ. Οι υπόλοιπες βασικές επιλογές αφορούν τα STB Maintenance, Installation Map, Unlimited addon & Mobile apps.

Η προαιρετική επιλογή του INMOpack Unlimited addon, μας δίνει αρκετές πρόσθετες υπηρεσίες, όπως browser, YouTube, Skype, Currency, RSS feeds, παιχνίδια, news, social media (Facebook, Instagram, Tweeter κλπ) και πολλά ακόμα.

Στο INMO pack ανήκει και η πρόσθετη μπάρα εργαλείων του συστήματος, η οποία περιλαμβάνει τη διαχείριση των χρηστών του συστήματος και των δικαιωμάτων τους, τα manual των modules, την επιλογή γλώσσας για τη διαχείριση του Zafiro και κυρίως το customization.

2. Το BEIPtv μας παρέχει τη δυνατότητα να εισάγουμε όλα τα IPTV κανάλια στο σύστημα, ορίζοντας με ένα εξαιρετικά εύκολο τρόπο τις παραμέτρους IP address, port, όνομα καναλιού, logo/εικονίδιο, εθνικότητα, γλώσσες κλπ. Μπορούμε να ορίσουμε ομάδες καναλιών με βάση τη γλώσσα ή τη χώρα προέλευσης, ή το περιεχόμενο (news, kids κλπ), ενώ σε ξεχωριστές default ομάδες μπαίνουν αυτόματα τα National (ελληνικά για τη χώρα μας), τα international και τα radio. Ενεργοποιούμε τα κανάλια που θέλουμε να βλέπουν οι πελάτες στα δωμάτια, ενώ αφήνουμε ανενεργά όσα θέλουμε να παραμείνουν έτοιμα & ρυθμισμένα στο σύστημα, χωρίς όμως θα είναι ορατά στο δίκτυο.

Εκτός από τα δορυφορικά και επίγεια προγράμματα, το BEIPtv μας επιτρέπει να προσθέσουμε στο σύστημα ιντερνετικά ραδιόφωνα και τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και δικά μας video (info channels, διαφημιστικά, ταινίες, κλπ). Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής των τηλεοπτικών προγραμμάτων (PVR)για κάθε πελάτη, αλλά και η κεντρική εγγραφή σημαντικών γεγονότων από το διαχειριστή του συστήματος, ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Το BEIPtv μας επιτρέπει να ορίσουμε σαν PayTV/PPV οποιαδήποτε από τα τηλεοπτικά & ραδιοφωνικά προγράμματα, επιτρέποντας μόνο την επί πληρωμή προβολή τους.

3. Η INGE suite είναι το βασικό εργαλείο για την πλήρη διαχείριση των πελατών & των γκρουπ, την αποστολή μηνυμάτων σε καθένα ξεχωριστά ή σε ένα γκρουπ ή ακόμα και σε ολόκληρο το ξενοδοχείο. Με την ίδια ακριβώς λογική μπορεί να τρέχει ένα ticker tape (κυλιόμενο μήνυμα) σε ένα μόνο πελάτη ή σε ένα γκρουπ ή ακόμα και σε ολόκληρο το ξενοδοχείο . Το ticker tape εμφανίζεται διακριτικά σε ένα μέρος της οθόνης και μπορεί να είναι άμεσα επείγοντα μηνύματα ή ενημερωτικά ή διαφημιστικά.

Η INGE suite περιλαμβάνει πολλά ακόμα εργαλεία, όπως:

– Room Service, Concierge και Virtual Shop, ενώ παρέχει πλήρες monitor για την απεικόνιση των παραγγελιών κατά είδος, πελάτη, στάδιο υλοποίησης κλπ.

– Welcome message σε γραφικά ή video και τις υπηρεσίες που παρέχει το ξενοδοχείο (εστιατόρια, bar, Spa, κ.ά.).

– Information Services με πολλές πληροφορίες όπως καιρός, χρηματιστήρια κλπ.

– Room Maintenance, διαχείριση του minibars κλπ.

– Οικονομικά στοιχεία.

4. Το module HOSpitalia είναι το αντίστοιχο του INGE suite, αλλά για νοσοκομείο, γηροκομεία κλπ. Παρέχει δυνατότητες αντίστοιχες με τις παραπάνω και πολλές ακόμα προσανατολισμένες στις ανάγκες ενός νοσοκομείου. Το HOSpitalia προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, η μία για κλασσικές τηλεοράσεις και η άλλη για ατομικές οθόνες αφής δίπλα στο κρεβάτι του ασθενούς.

5. Η ON demand suite κάνει αυτό που λέει το όνομα της, διαχειρίζεται το πλούσιο κατ’ απαίτηση περιεχόμενο του συστήματος, το οποίο αποτελείται από τουλάχιστον 144 τελευταίας παραγωγής ταινίες Box Office και τουλάχιστον 144 ταινίες με adult περιεχόμενο πρόσφατης παραγωγής, ταξινομημένες κατά κατηγορία, κλπ.

Οι ταινίες προέρχονται από τα κορυφαία στούντιο του Hollywood (Warner Bros, Walt Disney, Universal, 20th Century Fox, Sony, Paramount, DreamWorks and MGM), αφού η Entertainment Solution έχει την άδεια για την χρήση αυτού του περιεχομένου σε Hospitality projects σε όλο τον κόσμο.

Η ON demand suite επιτρέπει στο διαχειριστή του συστήματος τη δυνατότητα να προσθέσει τα δικά του αρχεία, δημιουργώντας τη δική του βιβλιοθήκη ταινιών.

Από εμπορικής πλευράς, το πιο σημαντικό στοιχείο της ON demand suite είναι πως δεν περιλαμβάνει κάποια ελάχιστη χρέωση για το ξενοδοχείο. Το ξενοδοχείο είναι συνεταίρος της Entertainment Solutions στα έσοδα και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν έσοδα το ξενοδοχείο δεν επιβαρύνεται με κάποια πληρωμή για το περιεχόμενο.

Τελευταίο αλλά όχι με μικρή σημασία: το κόστος ενοικίασης ανά ταινία μπορεί να ποικίλει από ταινία σε ταινία και από κατηγορία σε κατηγορία, όμως αυτό δεν το ορίζει η ES αλλά ο ξενοδόχος, αφού αυτός είναι που γνωρίζει καλύτερα το είδος των πελατών του ανά περίοδο και επομένως μπορεί να επιτύχει τα υψηλότερα έσοδα.

6. Η ADSinfo suite αποτελεί τη διαφημιστική πλατφόρμα προβολής του ξενοδοχείου και χωρίζεται σε δύο μέρη:

Α. Διαφημιστική προβολή στους κοινόχρηστους χώρους (Digital Signage), σε μόνιμες οθόνες για αυτό το σκοπό ή απλά στις οθόνες των Bar κλπ όταν δεν χρησιμοποιούνται για τη προβολή περιεχομένου τηλεόρασης, αγώνων κλπ.

Β. Διαφημιστική προβολή στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

7. Ο ESiA server επιτρέπει την κάλυψη του ξενοδοχείου με internet. Όλα τα STB της ES διαθέτουν ενσωματωμένο Access Point και αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται καμία πρόσθετη εγκατάσταση Access Points στους ορόφους του ξενοδοχείου, παρά μόνο στους κοινόχρηστους χώρους. Το σύστημα προσφέρει εύκολη διαχείριση από το ξενοδοχείο, είτε με χρέωση της πρόσβασης στους πελάτες, είτε με ελεύθερη πρόσβαση.

8. IPversa ονομάζεται το module που μας παρέχει IP τηλεφωνία στο ξενοδοχείο, χρησιμοποιώντας την υποδομή του δικτύου IPTV. Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε υβριδικά τηλεφωνικά συστήματα, όπου αναλογική τηλεφωνία και ΙΡ τηλεφωνίας συνυπάρχουν. Το IPversa είναι συμβατό με κάθε τερματικό SIP και επιτρέπει την χρέωση των κλήσεων στους πελάτες.

9. Το module CyphES διασφαλίζει την πρόσθετη κρυπτογράφηση του media περιεχομένου και την on line κρυπτογράφηση των καναλιών, εφόσον το ξενοδοχείο επιθυμεί αυτή την λειτουργία. Είναι απαραίτητο κυρίως όταν διανείμουμε στο δίκτυο συνδρομητικό περιεχόμενο που πρέπει να προστατευτεί ακόμα και στο κλειστό δίκτυο ενός ξενοδοχείου.

Παίζει παντού!

Το σύστημα της ES μπορεί να παίξει με όλες τις σύγχρονες ξενοδοχειακές τηλεοράσεις που διαθέτουν σύστημα ενσωματωμένου STB, μπορεί όμως να παίξει και με οποιεσδήποτε υφιστάμενες τηλεοράσεις παλιότερης τεχνολογίας με είσοδο HDMI ή ακόμα & scart ή video/audio.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως το σύστημα της ES μπορεί να λειτουργήσει με το σύνολο σχεδόν των υπηρεσιών που προσφέρει ακόμα και σε ξενοδοχεία που δεν διαθέτουν υποδομή Ethernet, αλλά μόνο ομοαξονική RF.

Υπάρχουν δύο παραλλαγές για αυτού του είδους τα ξενοδοχεία:

Στην 1η περίπτωση χρησιμοποιείται το υφιστάμενο DVB HeadEnd του ξενοδοχείου για τα τηλεοπτικά κανάλια και στα δωμάτια τοποθετείται μια παραλλαγή του τυπικού STB η οποία διαθέτει ενσωματωμένο DVB-T MPEG-4 δέκτη. Ενεργοποιείται παράλληλα το ενσωματωμένο στο STB WiFi access point, αλλά σαν client του υφιστάμενου WiFi δικτύου του ξενοδοχείου. Με αυτό τον τρόπο τα τηλεοπτικά κανάλια μεταφέρονται από τη υφιστάμενη διανομή RF και όλες οι διαδραστικές υπηρεσίες μέσω του WiFi δικτύου.

Στη 2η περίπτωση χρησιμοποιείται εξοπλισμός EuroDOCSIS, ο οποίος μας εξασφαλίζει την μετατροπή του ομοαξονικού δικτύου RF σε δίκτυο Gigabit Ethernet, οπότε εγκαθίσταται το τυπικό σύστημα για δίκτυα Ethernet.

{gallery}15364{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4 modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ε...
  • ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    ICY BOX IB-HUB1439-LAN

    Το ICY BOX IB-HUB1439-LAN είναι μια πρακτική και εύχρηστη συσκευή, ιδανική για χρήση στο γραφείο, στο σπίτι, ακόμα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Είναι κατασκευασμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίν...
  • V-Tech Z23

    V-Tech Z23

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει νέα παραλαβή του mini modulator V-Tech Z23, ο οποίος ήταν σε έλλειψη. Πρόκειται για έναν μικρού μεγέθους ψηφιακό Full HD διαμορφωτή μονού καναλιού, ο οποίος ενσωματ...
  • Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Θερμαινόμενες μεμβράνες από τη ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ

    Τα δορυφορικά κάτοπτρα της ΛΥΡΑ, έκτος από τα υψηλής ποιότητας τεχνικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν (αντοχή σε ισχυρές ανεμοπιέσεις – μέχρι 190km/h) και τα κορυφαίας κατασκευής υλικά τους, έρχοντα...
  • Ekselans SWG 24 L2

    Ekselans SWG 24 L2

    Μεταξύ των πολυάριθμων προϊόντων της Ekselans, το SWG 24 L2 είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο managed switch με 24x θύρες Gigabit Ethernet και 4x θύρες SFP (Small Form-factor Pluggable). Ένα managed sw...
  • D-Link DWA-182

    D-Link DWA-182

    Το DWA-182 Wireless AC1300 MU-MIMO Wi-Fi USB Adapter παρέχει υψηλότερες ασύρματες ταχύτητες από ποτέ, προσφέροντας ισχυρή τεχνολογία Wireless AC στον σταθερό ή τον φορητό υπολογιστή σας. Με ενσωμα...
  • Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Kathrein UFOpro & UFOprolite

    Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
  • Emme Esse 87435

    Emme Esse 87435

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
  • Ekselans CPE 1200-OLP

    Ekselans CPE 1200-OLP

    Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
  • Nedis SFIND100BK

    Nedis SFIND100BK

    Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
  • Kathrein MS & MP series

    Kathrein MS & MP series

    Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
  • Engel MV7400

    Engel MV7400

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Μάρτιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Μαρτίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδ...
  • Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Κανάλια με υβριδική τηλεόραση στην Ελλάδα

    Η κατανάλωση των προγραμμάτων που μεταδίδουν οι ελεύθεροι τηλεοπτικοί σταθμοί έχει γίνει σήμερα πιο εύκολη και πιο άμεση για τον τηλεθεατή, σε σχέση με το – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν. Ο παρα...
  • Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Τηλεοπτικό περιεχόμενο για όλους!

    Με την πάροδο του χρόνου αυξάνονται όλο και περισσότερο οι χρήστες της συνδρομητικής τηλεόρασης. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρόσβαση καθίσταται εφικτή από οποιαδήποτε συσκευή, σε οποιαδήποτε χρονική σ...
  • Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Sat & Zap, Μάρτιος 2024

    Αρκετά νέα κανάλια στη δημοφιλή θέση στις 13 ανατολικά και 2 τουρκοκυπριακά στις 42 και 46 ανατολικά. Μικρό το ενδιαφέρον σε ελεύθερα κανάλια. 92 News UK Astra 2G – 28.2 East 11.523H ...